Attentie, bent u zakelijke bezoeker en werkzaam in de electrotechnische of verlichting branche dan nodigen wij u uit op www.casambi-enabled-products.com

Hoe werkt Domotica?

Domotica betekent letterlijk ‘huis en wetenschap’. Het gaat er dus om dat alle gemakken die de wetenschap te bieden heeft je ook voor extra gemak in het huis kan gebruiken.

Hoe sluit alles op elkaar aan

De invulling die het meest aan Domotica wordt gegeven is het automatiseren van het huis. Dit gaat meestal met een applicatie op de computer, tablet of telefoon. Deze maakt verbinding met een centrale computer (server) van waaruit alle slimme (slim staat voor apparaat met actor) apparaten bediend kunnen worden. In plaats van een computerapplicatie kunnen ook o.a. schakelaars, licht en beweging en andere sensoren worden gebruikt.

Energie besparen

Door op de centrale computer, scenes in te stellen kunnen meerdere slimme apparaten tegelijk worden bediend. Zo is het mogelijk om in 1 keer al het licht in het hele huis uit te doen en vergeet je dus net niet die ene lamp. Met timers kunnen slimme apparaten automatisch aan of uit worden gezet, bijvoorbeeld licht aan/uit tijdens vakanties. 

Verbouwing

Een grote verbouwing is niet nodig. Slimme apparaten zijn zo gemaakt dat het huidige elektra netwerk gewoon kan blijven zoals het is. Bij bestaande verlichting of schakelaars kan simpel een slim apparaatje tussen de stroom aansluiting en de lamp/schakelaar worden gezet en de thermostaat plug and play worden vervangen door een slimme thermostaat. Zo zijn er nog vele oplossingen op de markt om zonder grote verbouwing het hele huis van Domotica te kunnen voorzien.

Domotica 2.0

Een centrale computer (server) moet vaak worden ingericht en up to date worden gehouden. Dit kan soms best wel omslachtig zijn en daarom adviseren wij net iets simpelers, namelijk Casambi. Meer weten? Lees verder>>