Attentie, bent u zakelijke bezoeker en werkzaam in de electrotechnische of verlichting branche dan nodigen wij u uit op www.casambi-enabled-products.com

Hoe sluit ik een lamp aan op een Casambi module?

RSS

Om uit te leggen hoe de lamp aan te sluiten op het Casambi netwerk nemen we een verhuisfitting als voorbeeld zoals deze vaak wordt gebruikt na de oplevering van een nieuwbouwhuis.

1. Huidige situatie

Huidige situatie zonder Casambi module

De verhuisfitting is direct aangesloten op een schakelaar waarbij er een blauw en zwart elektra draad uit het plafond komt.

 

2. Haal eerst het stroom er af voordat je begint

Haal eerst het stroom er af voordat je begint met installeren Casambi module

Kijk in de meterkast op welke groep de lamp aangesloten zit en haal de stroom er af.

 

3. Controleer of de stroom er af is met een spanningzoeker

Controleer of de stroom er af is met een spanningzoeker bij de lamp zonder Casambi module

Doe dit door je duim op het achterste gedeelte van de spanningzoeker te plaatsen en de schroevendraaier tegen de koperen kern van het zwarte en blauwe elektra draad die uit het plafond komen te zetten. Als er in de spanningzoeker een lichtje gaat branden staat er nog stroom op.

 

4. Demonteer de verhuisfitting

Demonteer de verhuisfitting bij lamp zonder Casambi module

Draai met de spanningzoeker de schroefjes in het kroontje los en leg de verhuisfitting ergens veilig neer. Houdt de verhuisfitting tijdens het losschroeven goed vast anders valt deze op de grond. Haal daarna het inbouwdoos kapje er af zodat we de Casambi module netjes weg kunnen werken in de inbouwdoos. Leg vast 2 elektra draden, een blauwe en een zwarte, klaar die we later kunnen gebruiken tijdens het monteren.

 

5. Monteren van de Casambi module

Monteren van de Casambi module aan de lamp

Duw het blauwe draad van de inbouwdoos in het plafond in de Casambi module in het gat met de N met de pijl naar boven en zorg dat het stevig vast zit. Het zwarte draad uit het plafond duw je in het gat met de L met de pijl naar boven.

Duw het blauwe losse draad in de Casambi module in het gat met de N met de pijl naar beneden. Het zwarte losse draad duw je in het gat met golf met pijl symbool naast de pijl naar beneden.

 

6. Lamp weer aansluiten

Lamp met Casambi module weer aansluiten

Prik de draden die uit de Casambi module komen door het inbouwdoos kapje. Schroef het inbouwdoos kapje weer vast op de inbouwdoos. Maak het kroontje van de verhuisfitting weer vast aan de 2 draden die uit de inbouwdoos komen. Als alles weer goed aangesloten zit zou het er weer uit moeten zien zoals in stap 1.

 

7. Zet het stroom er weer op

Zet het stroom er weer op de lamp met de Casambi module

Zet in de meterkast op welke groep de lamp aangesloten zit de stroom er weer op. Test of alles goed is aangesloten door het licht aan te zetten via de schakelaar.

 

8. Gevonden Casambi module toevoegen aan Casambi netwerk

Gevonden Casambi module in Casambi applicatie toevoegen aan Casambi netwerk

Als je de Casambi applicatie weer opent zal deze automatisch herkennen dat er een nieuw (nog niet gekoppelde) Casambi module is. Door op toevoegen aan 'Controls4Home' te klikken zal de Casambi module direct toegevoegd worden aan het Casambi netwerk.

 

9. Casambi domotica systeem is klaar voor gebruik

Casambi domotica systeem in Casambi applicatie klaar voor gebruik

In het lampen overzichtspagina kun je vanaf nu de geinstalleerd Casambi module uit en aanzetten en dimmen. Ik zou zeggen veel dim plezier :)

 

In mijn eerst volgende artikel ga ik meer uitleggen over het aansluiten van schakelaars en dimmers aan het Casambi netwerk.

Vorig bericht Volgens bericht

  • Richard Doornink
Berichten 0
Laat een bericht achter
Uw naam:*
Uw e-mail adres:*
Bericht: *

Attentie: berichten moeten goedgekeurd worden voordat ze worden gepubliceerd.

* Verplichte velden